RSS persberichten

Succesvolle zoekactie op de Noordzee

Door de Kustwacht is vannacht op de Noordzee een succesvolle zoekactie naar een over boord geslagen visser gecoördineerd. De 21 jarige man werd ruim na een uur nadat de zoekactie was opgestart gevonden door een andere viskotter. De man was aanspreekbaar, maar zijn lichaamstemperatuur was gedaald. Aan boord kreeg de man hulp, steeg zijn temperatuur en uiteindelijk is de geredde visser met een helikopter naar Den Helder gebracht.

Nederlands

Kotter brengt NVWA-inspecteurs in gevaar: bemanning aangehouden door Politie

De bemanning van een Nederlandse pulskotter is dinsdag 29 augustus aangehouden in de haven van Vlissingen. Dat gebeurde op verdenking van het op volle zee in gevaar brengen van visserijinspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en medewerkers van de Rijksrederij. De kotter is na het incident door de NVWA in samenwerking met de Kustwacht opgebracht naar Vlissingen, waar de politie de acht bemanningsleden heeft aangehouden.

Nederlands

Verdachte pakketten aangetroffen nabij Vlieland en Terschelling

Zondagochtend 13 december 2015 ontving het Kustwachtcentrum een melding van een passerend schip over enkele verdachte pakketten in de wateren rond Vlieland en Terschelling.

De pakketten zijn door de Kustwacht overgedragen aan de FIOD, die een onderzoek naar de herkomst van de goederen heeft ingesteld. Eerste indicaties zijn dat het hier om cocaïne gaat.

Nederlands

Pagina's