SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16
Informatie over maritieme (pech)hulp

Nieuw contract noodsleephulp op de Noordzee

PERSBERICHT

Rijkswaterstaat/Rijksrederij sluit per 16 januari 2016 een nieuw langlopend contract af, waarin de inzet van een schip met bemanning ten behoeve van de Noodsleephulp op de Noordzee is geregeld (ETV Dienst).

 

Het contract is afgesloten met Multraship Ocean Towage BV voor de duur van tien jaar. Voor dit contract maakt Multraship gebruik van hetzelfde schip (levoli Amaranth) dat sinds 2013 is ingezet om de Noodsleephulp op de Noordzee uit te voeren. Het schip wordt omgedoopt tot Guardian.

 

De operaties van de Guardian vallen onder aansturing van de Kustwacht. Het schip, met thuisbasis Den Helder, kiest bij windsterktes vanaf 5 bft een strategische positie op de Noordzee om snel driftende of in nood verkerende schepen op sleeptouw te nemen en drenkelingen aan boord te nemen. Naast de inzet als sleepvaartuig kan het schip ook worden ingezet als platform bij Search And Rescue (SAR) operaties.

 

Over Multraship:

Multraship is een toonaangevend Nederlands sleepvaart- en bergingsbedrijf. Het is een divisie van de Muller Maritime Group, met hoofdkantoor in Terneuzen. Tot de kernactiviteiten behoren havensleepdiensten, berging en wrakopruiming, zeesleepvaart en dienstverlening aan de offshore energy en baggerindustrie. Multraship exploiteert een grote en moderne vloot sleepboten, bergingsschepen en andere vaartuigen.www.multraship.com