SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Kustwacht ondersteunt politie

De Kustwacht heeft afgelopen week de politie ondersteund bij een actie gericht op het onderscheppen van drugs. Daarvoor zijn verschillende eenheden ingezet. De politie heeft in de haven van Breskens in een verborgen ruimte op een snelle motorboot cocaïne aangetroffen. Opvarenden van de motorboot hebben vermoedelijke de drugs uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord zijn gezet. Een succesvolle samenwerking tussen onder andere de Kustwacht en politie.

De bemanning van de motorboot, drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle zijn aangehouden door de politie. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen. Ook er is op het strand van Zoutelande cocaïne aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben. In totaal is 545 kilo cocaïne aangetroffen.

De door de politie in beslaggenomen cocaïne en motorboot. (Foto: Politie)

Politieonderzoek
Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen in een onderzoek, onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, de drugs op het spoor.