SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Viskotter dreigde te stranden

De viskotter Joris Senior kreeg donderdagavond machinekamerproblemen op de Noordzee. Collega’s van de viskotter KW-45 schoten te hulp en brachten een sleepverbinding tot stand. Echter brak de sleepverbinding in de vroege ochtend ter hoogte van IJmuiden. De Joris Senior raakte op drift en dreigde ter hoogte van Heemskerk te stranden.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde de KNRM-reddingboten van IJmuiden en Wijk aan Zee om eventueel de bemanning van het schip te halen. Ook werd de noodhulpsleper Guardian van de Kustwacht naar de Joris Senior gestuurd. De KW-45 bleef ter plaatse voor eventuele assistentie. De Joris Senior heeft zijn anker laten vallen, maar helaas hielp dit niet. Toen de reddingboten ter plaatse kwamen is er een sleepverbinding gemaakt en hielden ze de viskotter van de kust.

De Guardian brengt met ondersteuning van KNRM-reddingboten een sleepverbinding tot stand met de viskotter. (Foto: KNRM)

Guardian
Er is wederom geprobeerd om een sleepverbinding tot stand te brengen met de KW-45, maar de sleepkabel brak. Toen de Guardian ter plaatse was, is er met behulp van de reddingboten een sleepverbinding met de Guardian tot stand gebracht. De Jacob Senior lag nog maar 1 mijl voor de kust. De Joris Senior wordt naar IJmuiden gesleept. Totaal waren er zes bemaningsleden aan boord.