SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Dossiers

Onder dossiers vallen bepaalde type (langdurige) incidenten en actuele onderwerpen waar regelmatig een informatiebehoefte naar is of waar regelmatig informatie over gevraagd wordt. De desbetreffende pagina's worden regelmatig geüpdatet.

Advies zuidelijke/noordelijke route Als Kustwacht zenden we dagelijks een navigatiebericht uit met een waarschuwing voor schepen, vergelijkbaar met de afmetingen van MSC Zoe, dat bij golven hoger dan 5 meter en slechter weer deze schepen de kans hebben om de bodem te raken op de zuidelijke vaarroute nabij de Waddeneilanden.
Coronavirus Deze pagina bevat informatie voor de recreatieve vaart en watersporters. De beroepsvaart (visserij, vrachtschepen, zeevaart etc.) is hier buiten beschouwing gelaten. Informatie daarover is te vinden bij de Visserijbond en de KVNR.
LIVEX 2019 De LIVEX is een massa-evacuatieoefening waarbij in 2019 voor oefening de ferry ‘Pride of Hull’ werd geëvacueerd.
MSC Zoe Het containerschip verloor in de nacht van 1 op 2 januari 342 containers op de vaarroute boven de Waddeneilanden. Op deze pagina is een FAQ bijgehouden, informatie en staan links naar beeldmateriaal.

Archief