Aanvraag 'North Sea Activity (NSA)'

Ten behoeve van de veiligheid van een schip, haar bemanning en apparatuur kan bij het Kustwachtcentrum Den Helder een navigatiebericht aangevraagd worden. Soms is dit zelfs verplicht en dan staat dit o.a. in de afgegeven vergunning.  E.e.a is ook vastgelegd in het Mijnbouwbesluit, de Scheepvaartregeling Territoriale Zee en SOLAS V besluit van 1974 (Safety Of Life At Sea). Navigatieberichten worden elke 4 uur uitgezonden via de NAVTEX. Voor meer informatie  over navigatieberichte zie ALRS volume 5.

Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Nautisch Beheer van het Kustwachtcentrum, bereikbaar op telefoon nummer (+31) 0223-654911. In het weekend en de avonduren verloopt het contact via de Duty Officer van het Kustwachtcentrum, bereikbaar via (+31) 0223-542300 of e-mail ccc@kustwacht.nl.

Met ingang van 1 januari 2015 kost elk verzonden navigatiebericht € 19,96 (dus totaal  119,76 per dag). Ook wordt een starttarief berekend van € 32,50. Op de factuur vindt u dat terug, inclusief de kosten (€19,96) voor het intrekken van het veiligheidsbericht. U kunt een aanvraag voor een navigatiebericht indienen middels het aanvraagformulier. De dienstdoende Duty Officer bepaalt of een navigatiebericht noodzakelijk is op dat moment.

Mail dit aanvraagformulier naar ccc@kustwacht.nl, t.n.v. de Duty Officer en afdeling Nautisch Beheer.

 

Deel deze pagina