Home

Nieuws

Datum: 16-01-2020
De Kustwacht is op 31 oktober 2019 geïnformeerd over de door de Onderzoeksraad voor Veiligheid gegeven waarschuwing voor het varen met zeer grote schepen op de zuidelijke vaarroute nabij de Waddeneilanden. Als Kustwacht zenden we sindsdien dagelijks een navigatiebericht uit naar de scheepvaart. 
In dat bericht staat dat bij golfhoogten vanaf 5 meter en slecht weer schepen langer dan 300... lees verder
Datum: 13-12-2019
Het Kustwachtcentrum werd gebeld door een man die overboord was gevallen van zijn zeilboot. Hij belde via zijn ‘smartwatch’ en zijn telefoon lag nog aan boord. De man gaf zijn locatie op het Grevelingenmeer door. Ook vertelde hij dat hij waarschijnlijk naar de kant kon lopen. Echter, de boot dreef weg van hem waardoor de verbinding verbrak.
Het Kustwachtcentrum in Den Helder
Omdat het niet zeker... lees verder
Datum: 09-12-2019
Luchtwaarnemers Kustwacht geven inkijkje boven zee Een schone zee is cruciaal voor mens en milieu. Daarom surveilleert Kustwacht Nederland dagelijks boven de Noordzee, om verontreinigingen op te sporen. Ook werkt ze in dit kader intensief samen met andere landen. Eind november organiseerden Rijkswaterstaat (RWS) en Kustwacht Nederland een succesvol seminar voor buitenlandse collega’s. Betrokken... lees verder

Uitgelichte video

Vliegend en Varend

Vliegende eenheden

Tips

Tips

Explosieven

Deel deze pagina